O nouă resursă de informare pentru lucrătorii medicali

Ipas anunță lansarea unei noi resurse informaționale. Astfel pentru a primi actualizări privind cele mai recente recomandări clinice și instrumente de formare, atât lucrătorii medicali dar și care profesează în domeniul sănătății publice, trebuie să se înscrie pe acest link: https://www.ipas.org/sign-up.

Ipas este o organizație non-profit la nivel mondial care acționează pentru a spori capacitatea femeilor de a-și exercita drepturile sexuale și reproductive și de a pune capăt deceselor și rănilor din cauza avortului nesigur.

Principalele direcții în care lucrează Ipas sunt:

  • Instruirea medicilor, asistentelor medicale, moașelor în abilitățile clinice și de consiliere pentru avort în siguranță și planificare familială;
  • Cercetarea impactului avortului nesigur și documentarea celor mai bune practici și politici de îngrijire a avortului;
  • Programe de advocacy în întreaga lume pentru a sprijini drepturile reproductive ale femeilor și de a crește accesul la servicii de avort sigur și legal;
  • Creșterea accesului la tehnologiile moderne pentru sănătatea reproducerii, inclusiv aspirarea vacuum manuală și avortul medicamentos, etc.

Mai multe informații despre activitatea organizației dar și politica mondială a acesteia aflați de pe saitul oficial: www.ipas.org.