QUEENSLAND, AUSTRALIA: URAAA!!!

Dreptul la avortul legal la cerere până la 22 de săptămâni adoptat de parlamentul Queensland, Australia

La 17 octombrie 2018, la ora 19.42, după o luptă de 50 de ani a grupurilor de femei, Parlamentul de la Queensland a votat cu 50 de voturi Pro și 41 Contra, pentru a exclude avortul din Codul penal de 119 de ani. În timpul dezbaterii de două zile. adesea pasională și emoționale, au luat cuvânt 69 dintre cei 93 de membri. Noua lege face avortul la cerere legal până la 22 de săptămâni de sarcină și, ulterior, cu aprobarea a doi medici. Acesta introduce, de asemenea, zone de acces în condiții de siguranță de 150 de metri în jurul clinicilor pentru a proteja femeile de hărțuire și solicită îndrepte femeea către un medic care va efectua întreruperea de sarcină. În camera de întrunire legislativă s-a aplaudat zgomotos și s-au auzit strigăte de bucurie din galeria publică, iar oamenii au fost atât de fericiți încât au dat în lacrimi, vezi video.

Intervievat ulterior, vicepremierul Jackie Trad a fost rugată să răspundă la afirmațiile că proiectul de lege a facilitat „avorturile la un termen mare”. Ea a spus că sugestia că femeile care s-ar fi trezit cumva la săptămâna a 37 de sarcină și ar fi decis că vor să avorteze este ofensatoare. „Cei care folosesc acest argument trebuie să se uite doar la statisticile din țară – 99% din avorturi sunt efacutate înaintea împlinirii a 20 de săptămâni de sarcină, majoritatea chiar înainte de a 12-a săptămână. Avorturile înregistrate după 20 de săptămâni sunt din cauza condiții medicale foarte complicate”.

Asociația „Children by Choice”, care au fost în fruntea campaniei din 1972, au fost încântați și au marcat această noutate prin organizarea unei fotosesiuni cu toți susținătorii campaniei.

New South Wales este acum singurul stat australian în care avortul rămâne o infracțiune penală.

RAPORTUL INTEGRAL (EN)