Un afiș anti-avort din Atena a indignat guvernul Greciei

 Un afiș publicitar al campaniei anti-avort afișat în metroul din Atena a declanșat o reacție puternică din partea guvernului, care a obligat compania de transport să o înlăture imediat. 

Luni, 13 ianuarie, rețelele de socializare din Grecia au fost inundate cu imagini din metrou. Internauții au comentat acest afiș ca o acțiune care ,,duce țara înapoi în Evul Mediu,,. Afișele sponsorizate de „Mișcarea în favoarea vieții” au promovat un mesaj împotriva avortului, folosind sloganul „Alege viața”. Mass-media greacă a raportat că Biserica Ortodoxă susține pe deplin mișcările anti-avort.

În urma reacției intense a partidelor de opoziție și activiștilor, ministrul conservator al transporturilor, Kostas Karamanlis, a cerut companiei de transport (STASY) să înlăture afișele campaniei, argumentând că acestea sunt „împotriva unui drept absolut garantat și incontestabil al femeilor”. Acesta a negat permisiunea de afișare a mesajelor, spunând că guvernul nu a fost informat. „Controlul și aprobarea conținutului reclamelor publicate pe site-urile Metro sunt responsabilitatea exclusivă a administrației STASY. Aceasta trebuie exercitată cu responsabilitate și conștiință socială ”, a adăugat Karamanlis. 

În Grecia avortul este legal, cu condiția ca femeia să solicite / să fie complet de acord cu acesta și că va fi realizat sub supravegherea unui medic instruit. Dacă femeia însărcinată are sub 17 ani, este nevoie de un părinte pentru a-i da acordul.