În semn de solidaritate cu Gulalai Ismail – Semnează Petiția

Gulalai Ismail, este co-fondator și președinte al Aware Girls in Pakistan și un activist premiat pentru drepturile omului. La 12 octombrie 2018, la întoarcerea din Marea Britanie, a fost arestată la aeroportul Islamabad de către Agenția Federală de Investigații. I-a fost confiscate pașaportul și i s-a spus că în curând va fi trimisă la închisoare în Swabi pe motiv că a ținut un discurs de salut la un raliu de pace în data de 12 august. Au fost deschise 19 dosare împotriva 19 participanți la raliul de pace, Gulalai fiind unul dintre ei. Ea a fost eliberată ca măsură provizorie după ce a fost reținută în arest timp de o zi și după ce a solicitat eliberarea pe cauțiune înainte de arest. la 18 octombrie Gulalai s-a prezentat în instanță pentru obținerea eliberarii pe cauțiunii înainte de ședința de audiere. Următoare ședință în instanță este în data de 25 octombrie. În cazul în care cauțiunea nu este acordată, ea va fi arestată.

Detenția și arestarea lui Gulalai reprezintă un atac asupra libertății sale civice. Ea a lucrat întotdeauna pentru combaterea extremismului, pentru prevenirea aderării tinerilor la organizații militare, pentru consolidarea păcii, pentru includerea femeilor în procesul de consolidare a păcii și pentru drepturile femeilor în Pakistan. Toate acțiuniele de: reține, ridicare a pașaportul, adăugarea numelui său în Lista de control al ieșirilor, interzicerea ei de a călători în afara Pakistanului, reprezintă un atac asupra drepturilor sale constituționale, a drepturilor ei la mobilitate, de a vorbi, a libertății de expresie și a libertății de gândire; un atac asupra libertăților sale civice.
Pentru a afla mai multe despre detenția ei, accesați raportul Amnesty International. Și aici puteți asculta  mesajul audio de la Gulalai în timpul detenției sale.

 ACȚIUNE

În semn de solidaritate cu Gulalai – SEMNEAZĂ această PETIȚIE, care este transmisă de Uniunea Internațională Umanistă și Etică. Aceasta cere Primului Ministru al Pakistanului să întoarcă pașaportul lui Gulalai și să-i restabilească dreptul de a călători.

Dacă aveți contacte în Pakistan, vă rugăm să trimiteți o scrisoare / posturi / tweets premierului, ministrului de Interne și oficiilor străine din Pakistan și mass-media care să solicite ștergerea numelui ei din Lista de control al ieșirilor, returnarea pașaportul ei, să se renunțe la toate acuzațiile penale împotriva ei și restricțiile privind călătoria ei.

RAPORT INTEGRAL