O scurtă analiză a prospectelor de mifepriston, misoprostol și combinațiilor de mifepriston-misoprostol obținute în 20 de țări.

Obiective

Evaluarea caracteristicilor, informațiilor clinice și instrucțiunilor de stocare conținute în prospectelor medicamentelor de avort medical colectate în țările cu venituri medii și mici.

Design de studiu

Din noiembrie 2017 până în februarie 2018 s-au colectat produse mifepristone, misoprostol și mifepristone-misoprostol (pachet combinat) pentru a completa baza de date a medicamentelor pentru avorturi medicamentoase. Am extras indicațiile de utilizare, instrucțiunile de stocare și data ultimei revizii din fiecare prospect obținut. Pentru acele prospecte care specifică avortul medical ca indicație, am extras și criteriile de eligibilitate, regimuri recomandate, reacții adverse și contraindicații.

Rezultate

Am identificat 41 de prospecte din 20 de țări. 19 (46%) au menționat avortul medicamentos ca o indicație, incluzând toate cele 7 pachete combinate, 7 produse mifepristone și 5/27 (19%) produse de misoprostol. Data ultimei revizuiri a fost cuprinsă între 1991 și 2016. Limitele de vârstă gestațională pentru avortul medical timpuriu au variat de la 49 de zile până la „primul trimestru”. Trei (43%) mifepristone au recomandat o doză orală de 600 mg și două (29%) recomandate cu gemeprost. Optzeci (67%) misoprostol și un (14%) prospect a pachetelor combinate recomandă protejarea împotriva umidității.

Concluzii

Caracteristicile, informațiile clinice și instrucțiunile de păstrare în pachetul de pastile pentru avortul medical sunt introduse prospecte cu instrucțiuni de stocare inadecvate și limite de vârstă gestaționale depășite.

Implicare

Există o nevoie urgentă de a revizui prospectele aprobate pentru pastilele avortului medicamentos din țările cu venituri mici și medii, pentru a asigura o informare corectă și care să reflecte baza actuală de dovezi. În același timp, furnizarea de instrucțiuni suplimentare adresate utilizatorilor poate completa anumite lacune. Oamenii au dreptul la informații exacte pentru a asigura o experiență de avort medical sigur și eficient.

Mai multe detalii găsiți aici