OMS a tradus în limba rusă Ghidul de practică clinică pentru o îngrijire de calitate a avortului

Organizatia Mondială a Sănătății (OMS) a tradus in limba rusa  manualul aparut in limba engleza in 2023. El este destinat lucrătorilor din domeniul sănătății pentru a-i ajuta să ofere servicii de avort de calitate pentru femei și fete.

Manualul de practică clinică pentru avortulul in siguranta a fost publicat pentru a facilita aplicarea practică a recomandărilor clinice din Ghidul Avortului (Organizația Mondială a Sănătății [OMS] 2022).

 În timp ce contextele legale, reglementarile  politice și de furnizare a serviciilor pot varia de la țară la țară, recomandările și cele mai bune practici descrise în acest document au ca scop facilitarea luării deciziilor bazate pe dovezi în ceea ce privește efectuarea in siguranta a intreruperilor de sarcina.

 Acest manual este destinat practicantilor din domeniul sănătății care au deja abilitățile și pregătirea necesare pentru a oferi avorturi sigure și/sau trata complicațiile avortului nesigur.

Documentul nu este un substituent pentru instruirea formală si nici unul de pregatire. Sperăm că acest manual va fi util  în diferite medii și în contexte legale și de servicii de sănătate variate.

Manualul poate fi descarcat de pe site-ul https://www.who.int/:

Link download